Αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενείς με νανισμό, γιγαντισμό και σε περιπτώσεις με παραμορφωμένο μηριαίο οστούν.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της πρόθεσης που χρησιμοποιούμε είναι ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε πλήρως τις φυσιολογικές παραμέτρους του ισχίου και να τοποθετήσουμε την καινούργια άρθρωση στην ακριβώς φυσιολογική της θέση. Αυτό μας εξασφαλίζει:

 

  • την άριστη λειτουργία της άρθρωσης του ισχίου χωρίς υπολειμματικά ενοχλήματα. Ειδικότερα η καινούργια πρόθεση εμφυτεύεται στην φυσιολογική της θέση χωρίς να έχει μακρύνει ούτε κοντύνει το πόδι του ασθενούς
  • Το  κέντρο περιστροφής του ισχίου  επίσης δεν μεταφέρεται  πιο «έξω» και να πονάει από αυξημένη τάση στους τένοντες της περιοχής,  ούτε πιο μέσα και να είναι αδύναμο.

 

Η πλήρης αποκατάσταση του κέντρου περιστροφής του ισχίου οφείλεται στην ποικιλότητα της πρόθεσης όπου υπάρχουν 35 διαφορετικά μεγέθη εμφυτευμάτων (7 offsets με 5 μεγέθη σε κάθε offset) Και αυτά τετραπλασιάζονται με τα τέσσερα μεγέθη των κεφαλών που τοποθετούνται στο μηριαίο στυλεό. Επομένως όπως βλέπετε στην εικόνα, μπορώ να πετύχω οποιαδήποτε θέση στο χώρο , δηλαδή το κέντρο περιστροφής της άρθρωσης του ισχίου οποιουδήποτε ασθενούς μπορεί να αναπαραχθεί με απόλυτη ακρίβεια !!! Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται πλήρως η λειτουργικότητα της τεχνητής  άρθρωσης σε σημείο που μοιάζει με την φυσιολογική η άρθρωση του ισχίου.

 

 

Όπως καταλαβαίνουμε πρέπει να εξατομικεύεται η τοποθέτηση του εμφυτεύματος, γιατί έχουμε μεγάλες ανατομικές διαφορές σε κάθε άνθρωπο (ασθενείς από ανάστημα 1 m μέχρι ασθενείς με ανάστημα 2.20m). Σε όλη αυτό το φάσμα των ανατομικών ιδιαιτεροτήτων, η πρόθεση που χρησιμοποιούμε μπορεί να αποκαταστήσει  πλήρως την φυσιολογική λειτουργία της άρθρωσης του ισχίου χωρίς να υπάρχει κίνδυνος από επιπλοκές ούτε μία παρατεταμένη επέμβαση με παρεμβάσεις στα φυσιολογικά ανατομικά μόρια π.χ οστεοτομία μείζονα τροχαντήρα.   Βλέπουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εμφύτευμα αυτό τόσο για ασθενείς με νανισμό αφού λόγω των ουσιαστικώς εξατομικευμένων στυλεών «ταιριάζουν» απόλυτα στον κάθε ασθενή , και  χωρίς κίνδυνο για να συμβεί κάποιο κάταγμα κατά τη διάρκεια της επέμβασης (κατά την προσπάθεια να σφηνώσουμε τα κλασσικά εμφυτεύματα σε ασθενείς με ανατομικές παραλλαγές).

 

Ομοίως σε ασθενείς με παραλλαγές όπως κυρτό μηριαίο οστούν, ή όταν προϋπάρχει άλλου είδους εμφύτευμα και αποτελεί μεγάλη και επικίνδυνη επέμβαση να αφαιρεθεί, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ολική αρθροπλαστική βάζοντας το ανάλογο εμφύτευμα που θα «ταιριάζει» στο συγκεκριμένο μηριαίο οστούν. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται η βαρύτητα της επέμβασης και επιταχύνεται η αποκατάσταση του ασθενούς.